reserveren

Lokaal

Wadapartja werkt met lokale leveranciers. Wil je meer weten over de bedrijven waar wij onze ingredienten inkopen? Lees dan verder!

Stadsbakker Luuk
Biologisch Gronings graan gaat via Jan de
Molenaar uit Kropswolde naar stadsbakker Luuk. Samen met Luuk ontwikkelen wij ons brood en zo hebben we nu een zuurdesem met tarwe, volkoren,rogge en een kookstuk van gemengde zaden.

 

Bio-dynamische kwekerij De Eemstuin
Vlakbij de Waddenzee maken Liz en Jouke de meest geweldige groenten met krachtige smaken.
Wij krijgen een mooie mix met slasoorten
waar je het authentieke bittertje in proeft, zoals het hoort. Ook de eetbare bloemetjes die je op onze gerechten terugvindt komen uit Uithuizermeeden.

 

‘t Ailand
Wad een mooi bedrijf in Lauwersoog, die alles wat de zee te bieden heeft aan ons levert. Ze kopen in bij vissers die hun afval niet in zee dumpen en lokaal vissen.

Met Barbara kun je uren praten;
bijvoorbeeld over de bijdrage van schelpdieren aan
de eiwittransitie.

 

Stadsbrouwers
We hebben altijd een aantal bieren van familiebedrijf Martinus uit Stad op de kaart. Daarnaast is het leuk om te weten dat stadsbakker Luuk bierbostel, wat een afvalproduct is van bier brouwen, van Martinus gebruikt in ons
volkorenbrood. Verder schenken we o.a. Baxbier en
Eggens uut Grunn en Maallust uit Veenhuizen.

 

Zuivel
Wij zijn trots op onze nieuwe biologische yoghurt van Buurvrouw Durkje uit Vegelinsoord. Samen met Durkje hebben we de ideale dikte en smaak gevonden voor een lekkere lobbige yoghurt.

Verder gebruiken we bijvoorbeeld Beter Leven ** eieren, boerenkaas, biologische plakken kaas en volle
melk.